Gamla broderier!

Innehåll och mål

Vill du göra nytt av gamla broderier? Gamla broderier! är en inspirationshelg för dig som vill skapa nytt av broderier som inte längre används.

Vi går igenom olika typer av broderier, vem som sydde vad, när? Vilka tyger, vilka trådar och vilka stygn användes? Och framförallt; vad kan vi göra av broderierna idag?

Kursen hålls inom ramen för Eskilstuna folkhögskolas åkerbrukskurser, vilket genomsyrar material och förhållningssätt.

Upplägg

Kortkurs under 3 dagar, 27-29 april

fredag  13-17

lördag  10-15

söndag 10-15

Under 3 intensiva dagar provar vi att applicera broderier på kläder, väskor, fodral och börsar. Vi kommer också prova att använda broderierna för att klä om stolar, sy kuddar och vad vi nu kommer på. Vi använder både symaskin och handsömnad.

Ta gärna med broderier som du har liggande, men inte använder. Det är också bra att ha med favoritsaxen och favoritsybehören.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som vill prova att hitta nya användningsområden till broderade handarbeten som en gång är sydda med kärlek och omsorg.

Lokal och kursmaterial

Vi håller till i folkhögskolans lokaler på ReTuna, Folkestaleden 5, i Eskilstuna. Där har du tillgång till broderier, tyger, dragkedjor, tråd, symaskiner mm mm. Allt material ingår i materialavgiften.

Materialavgift

200 kronor, betalas in i samband med bekräftelse på att du antagits till kursen.

Ansökan

Sök senast den 2 april 

Kontakt:

Eva Svensson: eva.svensson@dll.se

 

 

(Vi reserverar oss för eventuella justeringar i kursinnehåll och kursutbud)