Intervju med Helena Nord

Helena Nord arbetar som DIY inspiratör – det vill säga, hon hjälper företag och tidningar att skapa bilder med ”gör det själv – tips” och håller i workshops samt bloggar hos Elle Decortaion som Mormorsglamour

Tidigare har Helena gått vår utbildning Recycle Design – återbruk och vi ställde tre frågor till henne som kan sammanfatta hennes upplevelse av kursen.

Hur kommer det sig att du sökte till Eskilstuna folkhögskola?

– Jag kände ett starkt behov av att byta inriktning i livet och ville då utforska den kreativa delen. Tittade på ett antal folkhögskolor runt om i Stockholm då jag bor där. Men när jag klev in på Eskilstuna Folkhögskola så visste jag att jag hade kommit rätt. De fina industrilokalerna med mycket ljusinsläpp och fina stämningen mellan elever och lärare gjorde att jag sökte hit.

Vad skulle du säga att kursen Recycle Design har gett dig?

-Recycle design är en utbildning som har gjort att jag idag kan arbeta med de flesta materialen och har en stor kunskapsbank med massor av olika hantverkstekniker. Är man intresserad av att lära sig många olika tekniker på kort tid, så är detta en suverän utbildning! Dessutom är den helt i tiden med tanke på att man samtidigt får utbildning i miljökunskap. För mig öppnade det upp för ett helt annat sätt att tänka.

Sammanfatta kursen Recycle Design med tre ord.

-Roligt! kreativt! kunskap!