Mönster!

Vill du formge egna tyger, tapeter eller sätta mönster på någonting annat?

Mönster! är en inspirationshelg för dig som vill komma igång med ditt eget mönsterskapande. Under tre intensiva dagar går vi igenom olika rapporteringsövningar, komposition, mönsterhistoria och hur du kan gå vidare med dina idéer.

Kursens innehåll och mål

Vi arbetar med föremål, papper, sax, pennor, tejp, tyger, bilder, skrivare och mobilkamera. Du kommer att ges möjlighet att prova ett flertal rapporteringsövningar, fundera på färgsättning och komposition, inspireras av mönsterhistorien, få en överblick över hur du kan gå vidare med ett mönster du skapat samt diskutera med och inspireras av andra kursdeltagare.

Till kursstart är det bra om du har med dig en mapp med bilder, stuvbitar, färgprover, former och annat smått som inspirerar dig just nu. Detta för att kunna göra en moodboard, det vill säga ett inspirationscollage, till en av uppgifterna.

Målet är att du ska förstå, vilja och kunna skapa egna mönster från grunden.

Kursen hålls inom ramen för Eskilstuna folkhögskolas återbrukskurser, vilket genomsyrar material och förhållningssätt. 

 

Träffar

kortkurs under 3 dagar, 2-4 mars 2018

fredag  13-17

lördag  10-15

söndag 10-15

 

Förkunskaper

Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare på mönsterområdet men kanske skapar/handarbetar på något annat sätt. Om du tidigare arbetat lite med mönster men behöver nya idéer och infallsvinklar passar upplägget även dig. 

Lokal och kursmaterial

Vi håller till i folkhögskolans lokaler på ReTuna. Där har du tillgång till ett stort, varierat och överraskande materialförråd. Allt material ingår i kursavgiften.

Kostnad

200 kr, betalas in i samband med bekräftelse på att du antagits till kursen.

Ansökan

Sök senast den 12 februari 2018

 

(Vi reserverar oss för eventuella justeringar i kursinnehåll och kursutbud)