Allmän kurs – skapandeinriktning

Studietakt
100%

Kurstid
Läsåret 2024/2025

2024.08.19 – 
2025.06.11

Ansökan till höstterminen

öppnar: 1 februari
stänger: 30 april

Ansvariga lärare
David Lindh e-post

Ulrika Palmström e-post

Kursansvarig
Mattias Borgh e-post

Studiemedelsberättigad
Ja

CSN-nivå
GY A1

Läs mer om hur du söker studiemedel HÄR

Allmän kurs med skapandeinriktning är en kurs för dig som har ett intresse för skapande och vill fördjupa dina kunskaper både praktiskt och teoretiskt. Hos oss kombinerar du skapande med gymnasiala ämnen för att läsa in en grundläggande behörighet.

Kursen ger dig möjlighet att prova en mängd olika tekniker såsom hantverk, keramik, foto, film, teckning, måleri, screentryck, återbruk och digitalt skapande i program som till exempel Procreate.

Kursens mål

Målet med Allmän kurs med skapandeinriktning är att du efter avslutade studier uppnår minst grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på eftergymnasial nivå, till exempel på yrkeshögskola eller högskola. Du får även en större förståelse för skapande och kultur, både praktiskt och teoretiskt. 

Din personliga utveckling och hälsa är en viktig del i vårt uppdrag. Vi strävar därför efter att skapa en medvetenhet kring hälsa, kost och motion i olika former som passar alla.

Kursinnehåll 

Fokus ligger på att ta vara på dina intressen så att du kan fördjupa dig och utvecklas inom dina ämnen och ditt skapande. Undervisningen är i stor utsträckning tematisk och ämnesövergripande.

 • Skapande inom måleri, keramik, foto, film, screentryck, återbruk och digitalt skapande.
 • Svenska
 • Engelska
 • Religion
 • Historia
 • Samhällskunskap
 • Naturkunskap
 • Matematik
 • Hälsa

HÄR kan du läsa mer om Allmän kurs på folkhögskola

Intyg

På Eskilstuna folkhögskolas kurser får deltagaren ett kursintyg efter avslutad kurs. På allmän kurs kan deltagaren förutom behörigheter även få ett studieomdöme. Läs mer om intyg och omdömen HÄR.

Deltagarhälsa

Du som deltagare kan få extra stöd genom skolans hälsoteam. Där ingår kurator, specialpedagog och SYV. 

Kostnader

Skolan tar ut en terminsavgift om 700 kr per termin (1400 kronor per läsår). Denna avgift täcker kostnader för kurslitteratur, studieresor, gemensamma aktiviteter samt nyttjande av teknisk utrustning. Du betalar avgiften i samband med att du påbörjar din utbildning, och därefter vid varje påbörjad ny termin. Avgiften är inte återbetalningsbar.  

Se till att kontrollera att du har ekonomisk försörjning för hela din studietid innan du tackar ja till din studieplats. 

Se till att kontrollera att du har ekonomisk försörjning för hela din studietid innan du tackar ja till din studieplats. 

Information om ansökan och antagning 

Krav för antagning

För denna kurs gäller att du uppfyller följande krav för att kunna bli antagen:

 • Du är minst 18 år
 • Att du gått klart grundskolan

Ansökan

Du ansöker till våra kurser via ett webbformulär i folkhögskolornas gemensamma plattform SchoolSoft. Där registrerar du ett konto som kan användas för att söka fler utbildningar hos oss eller på andra folkhögskolor. På ”Mina sidor” i SchoolSoft kan du sen följa vad som händer med din ansökan.

När du registrerar ett konto på Schoolsoft är det viktigt att du använder en e-postadress där du regelbundet läser dina meddelanden. Detta för att vi både inför och under din studietid kommer använda den för att kontakta dig.

Så här går ansökan till