Boxas & Berätta! 25% distans

Lina Karlsson
Katarina Diehl

Obs! Kursen är inställd

Det här är en kurs för dig som längtar efter att ta plats; i din kropp och i ditt skrivande.

Du kommer att få prova på och utvecklas inom kreativt skrivande och boxning under lustfyllda och prestigelösa förhållanden. Tillsammans skapar vi ett tryggt rum där vi utforskar ditt egna uttryck genom ord och rörelseglädje.

Under kursen kommer du genom enkla och roliga skrivövningar få arbeta med både poesi och prosa. Vi kommer att läsa och arbeta med texter av publicerade författare och du kommer att få träna dig på att prata om text utan att värdera den. Under kursen kommer vi ha textinlämningar där du får respons av kurskamrater samt kursledare. Utrymme finns också för att arbeta med ett längre skrivprojekt.

Under studietiden får du också ta del av totalt åtta boxningspass under de fysiska träffarna. På passen, som är anpassade för nybörjare, går vi steg för steg igenom boxningens grunder genom grundläggande och enkla övningar. Du får också hålla och slå på mitsar. Tillsammans får vi upp flås, rensar huvudet – och har kul. Den sista fysiska träffen avslutas med att – de som vill – får testa tekniska parövningar.

Vi träffas fysiskt under fyra helger på Eskilstuna folkhögskola under perioden september till januari. Utöver detta har vi även distansundervisning.

Kursledare är Katarina Diehl, utbildad skrivpedagog med mångårig erfarenhet av att jobba med och vägleda människor, och Lina Karlsson, utbildad journalist som arbetat med skrivande hela sitt yrkesliv och som har ett SM-guld i boxning i bagaget. Gemensamt har de passionen för kreativt skrivande, en passion de vill dela med sig av.

• Genom skrivövningar, hemuppgifter och lektioner ha fått grundläggande kunskaper i att skriva poesi och prosa
  • Genom diskussioner och läsande av egen och andras text ha fått grundläggande kunskaper i textrespons
  • Genom uppgifter och respons fått möjlighet att utveckla ett längre skrivprojekt
  • Genom flertalet boxningspass med övningar anpassade för nybörjare ha fått grundläggande kunskap i enklare boxningstekniker och att ha gått igenom boxningens grunder

Kursens syfte

Att prova på och utvecklas inom kreativt skrivande och boxning under lustfyllda och prestigelösa förhållanden. Syftet är också att prata om text utan att värdera den och att gå igenom boxningens grunder.

850 kr (för handskar, lindor och skrivmaterial)

Inga förkunskapskrav. Vi anpassar lektionerna efter deltagarnas förutsättningar. Först till kvarn!

Träffar

3 – 4 september, på plats i Eskilstuna

19 september, distanslektion online via zoom

1 – 2 oktober, på plats i Eskilstuna

18 oktober, distanslektion online via zoom

5 – 6 november, på plats i Eskilstuna

22 november, distanslektion online via zoom

3 – 4 december, på plats i Eskilstuna

13 december, distanslektion online via zoom

14 – 15 januari, på plats i Eskilstuna

1. Du ansöker till våra kurser via ett webbformulär i folkhögskolornas gemensamma plattform Schoolsoft. Där registrerar du ett konto som kan användas för att söka fler utbildningar hos oss eller på andra folkhögskolor. På ”Mina sidor” i Schoolsoft kan du sen följa vad som händer med din ansökan.

• Personligt brev där du presenterar dig själv och varför du vill gå utbildningen
  1. Senast sju veckor efter sista ansökningsdag får du besked om du blivit antagen eller hamnat på reservlistan. Du kan endast hamna på reservlistan om du uppfyller grundkraven för antagning (se skolans antagningsprinciper). Om du inte gör det meddelar vi dig att du inte kan bli antagen.

2. Beslut om antagning fattas av utbildningens lärare i samråd med studierektor. Om du inte blivit antagen och tycker att beslutet har fattats på fel grund kan du överklaga det till skolans rektor. Här finns mer information om hur du gör om du vill överklaga.

3. Kursen startar endast om det finns tillräckligt många behöriga sökande.

Om du söker flera kurser anger du ditt förstahandsval och andrahandsval etc. på Mina sidor i Schoolsoft.