Grundkurs i Photoshop Engelska

På grund av för få sökande kommer kursen att ställas in

 

Kursdatum:

Vecka 26, 25–29 juni – grundkurs på engelska.

Lärarledd undervisning 9–15 varje dag. Under dagen finns möjlighet att öva på det som behandlas i de olika kursavsnitten. Känner du för att öva på egen hand så finns kursledaren på plats för att ge råd och hjälp om du kör fast.

 

Kort beskrivning av kursen:

Under kursen får du stifta bekantskap med den digitala bildvärlden. Vi börjar kursen med att förklara vad som skiljer traditionell och digital bild åt, hur man läser in digital bild i datorn och går sedan vidare in i själva programmet där vi går igenom flödet vid digitalt bildarbete för slutlig publicering på webb eller i tryck.

 

Kursens mål:

Målet är att du vid avslutad kurs skall ha verktyg för att kunna arbeta med dina bilder på ett sådant sätt att de ser bra ut i olika medier. Du kommer att förstå vikten av att spara i rätt filformat, upplösning och hur du redigerar dina bilder för bästa resultat. Du kommer också att ha kontroll på verktyg paneler, markeringar, lager och färgställningar som finns i programmet.

 

Kursinnehåll:

Genom denna kurs kommer du att kunna förstå och arbeta med Adobe Photoshop Tools, Lager, effekter och de viktigaste verktygen där du kan retuschera dina egna bilder, kontrollera ljus och skärpa, beskära och sortera.

 

Övrigt:

I kursen kommer undervisningen bedrivas på MAC-datorer med programvara från senaste versionen av Adobe CC.

 

Kostnader

300 kr för kopiering och fika.

 

Förkunskaper

  • Grundläggande datavana.
  • Engelska är obligatoriskt.

 

Antagningskriterier

Först till kvarn

 

Williams Pereira

Bitr. rektor

williams.pereira.munoz@dll.se

 

Raafat Al-Janabi

E-postadress: raafataljanabi@gmail.com