Precious Trash Workshop

 

Kursen är inställd 

v. 26, kl 9-15, måndag – fredag

I denna workshop förädlar vi våra sopor och skapar av vårt skräp. Vi återanvänder plastpåsar, chipspåsar, kaffepåsar, skumplats, packband, snören, presentband, virkade dukar mm. Allt som går att slöjda i med textila tekniker.

Kursens mål

Att se möjligheterna med material som annars saknar värde och att arbeta med olika textila tekniker.

Kursinnehåll

– Föredrag och inspirationsbilder om återbruk i textil och plast med textila tekniker.

– Genomgång av olika skräpmaterial och hur de kan bearbetas med olika textila tekniker.

– Prova på att vecka i plast, stryka i plast och nät, virka i T-shirt och andra oväntade material, återanvända kasserade kläder osv.

– Du kommer att få några styrda uppgifter att arbeta me den första dagen för att prova på olika tekniker. Därefter bygger kursen på eget arbete där du med vägledning av läraren har möjlighet att fördjupa dig i och realisera ditt eget återbruksprojekt!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till både nybörjare och till dig som redan deltagit i Precious trash workshop och vill fördjupa en viss teknik eller kunskap. Vi kommer framför allt arbeta med symaskin, med möjlighet att prova även andra textila tekniker.

Max 16 deltagare

Kostnad

550 kr för material och fika

Plats

ReTuna – återbruksgalleria, Folkestaleden 5 Eskilstuna

Övrigt

Medtag gärna eget återbruksmaterial som går att arbeta med i textila tekniker, tex kaffepåsar, plastpåsar, chipspåsar, fruktnät, presentband, virkade dukar, t-shirts och kasserade kläder.

Gärna mycket av samma sak!

Lärare

Johanna Törnqvist

Johanna Törnqvist arbetar med slöjd, mode och återbruk. Hon utgår från återbrukat textilt material och förpackningsmaterial i plast och använder i sitt arbete skräp från sin egen, sin familjs och sina vänners dagliga konsumtion. Genom att blanda traditionellt hantverk med oväntade material förädlar hon skräpet och vill med sitt arbete väcka frågor om konsumtion och hållbarhet.

Johanna Törnqvist är utbildad i mode och textil på Studio Berçot i Paris och har lång erfarenhet av att undervisa, hålla kurser och workshops för både barn och vuxna.

Läs mer on Johanna här

Ansökan

Antagning sker löpande.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Kursen går att söka via formuläret nedan från och med 15 januari.

Antagningsbesked skickas via e-post