Målerikurs – Collage och färg

Obs! Kursen går att söka från och med måndag 30 november

v. 26, 28 juni – 2 juli 2021, måndag – fredag

Lär känna färg som material. Hur kan man använda färg och skapa olika effekter? Vi går igenom samtida måleri för att skapa ett större perspektiv för vad måleri kan vara. Praktiska övningar för att uppleva hur färgen fungerar. Vi kommer också arbeta en hel del med collage, klippa och klistra.

Kursen mål

Skapa självsäkerhet i måleriska tekniker. Få ett större spektra av vad och hur man kan använda färg som material. Fördjupa dig i måleri och färg som material och hur du kan använda dig av collage i ditt måleri, samt förkovra dig i samtida måleri.

Läraren presenterar sig och sitt konstnärskap samt presenterar samtida konstnärer och pratar om deras tekniker och måleriska uttryck. Vi provar olika tekniker tillsammans, därefter jobbar deltagarna vidare med det man vill utforska. En uppgift delges varje dag under veckan.

Ett stort intresse för måleri.

1500 kr för färg, duk/pannå och fika

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas gränd 4, Eskilstuna

Medtag egna penslar, samt oömma kläder.

Niklas Mulari

Läs mer om Niklas här

Ansökan öppnar 30 november 2020. Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.

Obs! Vi vill be dig som söker att inte kontakta oss med frågor som rör covid-19 och rådande situation. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer om så krävs att göra anpassningar i kurser för att de ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Med det sagt kan kurser även komma att ställas in om läget skulle förvärras.

Men, vi vet inte ännu hur sommaren kommer att se ut och därför ber vi dig att avvakta med frågor och lita på att vi förser dig med information när vi har något nytt att delge.

Om en kurs ställs in får alla som betalat in kursavgiften självklart tillbaka sina pengar