Bland blommor och fåglar

v. 27, 29 juni-3 juli kl. 9-15, måndag till fredag 

Ansökan öppnar 3 februari 2020

Låt dig inspiration av textilkonstnärer som ex. Josef Frank, Jobs mfl. Skissa och få fram det vackraste tyget med ditt eget formspråk och design.

Kursens mål

Att du lär dig tekniken och utifrån inspiration från textilkonstnärer får fram ett eget formspråk som du trycker på svart och vitt linnetyg.

Kursinnehåll

Vi kommer att jobba med textiltryck med hjälp av schabloner som du klipper ut från vaxduk. Du kommer att få inspireras av textilkonstnärer och därefter arbeta fram en egen design och färgsättning som passar för tryck på både vitt och svart linnetyg. Under en inspirerande vecka kommer du få dela gemenskap med andra deltagare på kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, förutom att man tycker att det är intressant att lära sig att jobba efter en inspiration och ta del i nån annan konstnärs formspråk och på sitt eget vis formge.

Kostnad

1 400 kr

I avgiften ingår textilfärg, linnetyg, vaxduk, skissmaterial samt för- och eftermiddagsfika.

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas gränd 4, Eskilstuna

Övrigt

Tänk på att ha oömma kläder

Lärare

Ann-Margret J Pettersson

Ansökan

Ansökan öppnar 3 februari 2020. Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.