Färg & Collage

Sommarkurs v. 26, 27 juni – 1 juli 2022, måndag – fredag kl. 9 – 15

Färg & Collage

Kursbeskrivning

I den här kursen lär du känna färg som material och hur den kan användas för att skapa olika effekter. Vi går igenom samtida måleri för att skapa ett större perspektiv för vad måleri kan vara och jobbar med flera praktiska övningar för att uppleva hur färgen fungerar. Vi kommer även att arbeta en del med collage, klippa och klistra.

Kursen startar med att Niklas Mulari, lärare för kursen presenterar sitt eget konstnärskap och berättar om andra samtida konstnärers tekniker och måleriska uttryck. Deltagarna får sedan prova flera olika tekniker själva och jobbar sedan vidare med det man väljer att fortsätta utforska.

Flera uppgifter kommer att delges under veckan.

Skapa självsäkerhet i måleriska tekniker. Få ett större spektra av vad och hur man kan använda färg som material. Fördjupa sig i måleri och färg som material, samt förkovra sig i samtida måleri. Och hur man kan använda sig av collage i sitt måleri.

Klä dig i oömma kläder och ta med egna penslar, skrapor och paletter

1500 kr för material och fika

Ett stort intresse för konst

Kursansvarig:

Niklas Mulari

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas grät 4

Ansökan öppnar 17 december 2021. Först till kvarn, ansök senast 30 april

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition; tfn: 016 – 10 52 80, e-post: etfhsk@regionsormland.se. Anmälan till kursen är bindande från att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat kursintyg.