Måla akvarell

Kursen går att söka från och med 17 december kl. 8.00

Sommarkurs v. 26, 27 juni – 1 juli 2022, måndag – fredag kl. 9 – 15

Kursbeskrivning

Den här kursen är en ingång till att lära sig hantera akvarellen, med sina olika tekniker. Vi går igenom ”vått i vått” och ”vått på torrt”, samt testar på maskeringstekniker och experimentella effekter i våra målningar.

Vi tittar lite på form- och färglära, utifrån de olika deluppgifterna under kursen. Vi tränar även på att sätta ord på våra bilder.

Kursens mål

Deltagaren ska ha fått en trygg förvissning i akvarellmåleriets grunder, kunskaper i form- och färglära och hur man använder färger för att bygga upp bildens olika delar i förhållande till varandra. 

Deltagaren ska även ha fått en ingång i att använda bildens språkliga element i sitt eget bildskapande. 

Övrigt

Till kursen behöver du ha med dig akvarellfärger, minst gul, röd, blå, och svart, ev. palett, penslar av olika storlek – minst liten och större, vattenkopp, akvarellpapper – lösblad eller block. Om vädret tillåter kan vi komma att måla något pass utomhus.

Kostnad 

550 kr för material och fika

Förkunskapersommar

Inga förkunskaper är nödvändiga, undervisningen individanpassas

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas gränd 4

Lärare

Madeleine Zetterberg

Ansökan

Ansökan öppnar 17 december 2021. Först till kvarn, ansök senast 30 april

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition; tfn: 016 – 10 52 80, e-post: etfhsk@regionsormland.se. Anmälan till kursen är bindande från att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat sjukintyg.