Målerikurs – Collage och färg

v. 26, 22 – 26 juni kl. 9.00-15.00, måndag – fredag

Ansökan öppnar 3 februari 2020

Lär känna färg som material. Hur kan man använda färg och skapa olika effekter? Vi går igenom samtida måleri för att skapa ett större perspektiv för vad måleri kan vara. Praktiska övningar för att uppleva hur färgen fungerar. Vi kommer också arbeta en hel del med collage, klippa och klistra.

Kursen mål

Skapa självsäkerhet i måleriska tekniker. Få ett större spektra av vad och hur man kan använda färg som material. Fördjupa dig i måleri och färg som material och hur du kan använda dig av collage i ditt måleri, samt förkovra dig i samtida måleri.

Läraren presenterar sig och sitt konstnärskap samt presenterar samtida konstnärer och pratar om deras tekniker och måleriska uttryck. Vi provar olika tekniker tillsammans, därefter jobbar deltagarna vidare med det man vill utforska. En uppgift delges varje dag under veckan.

Ett stort intresse för måleri.

1500 kr för färg, duk/pannå och fika

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas gränd 4, Eskilstuna

Medtag egna penslar, samt oömma kläder.

Niklas Mulari

Läs mer om Niklas här

Ansökan öppnar 3 februari 2020. Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.