Precious Trash Workshop

v. 26, 22-26 juni kl. 9-15, måndag till fredag 

Ansökan öppnar 3 februari 2020

Hur kan vi ta vara på våra resurser och använda det material som idag finns närmast oss? Nuförtiden är det kanske inte ull, trä och lera som vi har i överflöd, utan vårt skräp som vi kan utnyttja och skapa nytt av.

I denna workshop förädlar vi vårt skräp och skapar nytt av det vi annars skulle slänga. Vi återanvänder plastpåsar, pastapåsar, chipspåsar, kaffepåsar, snören, presentband o.s.v. Samt textila material som virkade dukar, förbrukade kläder m.m. Allt som går att slöjda i med textila tekniker. 

Kursens mål

Att återanvända olika material och bearbeta de med olika textila tekniker.

Kursinnehåll

  • Föredrag och inspirationsbilder om återbruk i textil och plast med textila tekniker
  • Genomgång av olika skräpmaterial och hur de kan bearbetas med olika textila tekniker
  • Prova på att vecka i plast, stryka plast, sy lappteknik och applikation i plast, virka i oväntade material m.m. Samt att återanvända kasserade kläder och textilier
  • Du kommer att få några styrda uppgifter att arbeta med den första dagen för att pröva på olika tekniker. Därefter bygger kursen på eget arbete där du med vägledning av läraren har möjlighet att fördjupa dig i och realisera ditt eget återbruks-projekt!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, förutom att man tycker att det är intressant att lära sig att jobba efter en inspiration och ta del i nån annan konstnärs formspråk och på sitt eget vis formge.

Kostnad

600 kr för material samt för- och eftermiddagsfika

Kursplats

ReTuna, världens första återbruksgalleria. Folkestaleden 7, Eskilstuna

Övrigt

Medtag eget återbruksmaterial som går att bearbeta med textila tekniker, t.ex. kaffepåsar, plastpåsar, chipspåsar, fruktnät, presentband, virkade dukar, T-shirts och kasserade kläder. Gärna mycket av samma sak!

Det kommer finnas tillgång till symaskiner, men man kan om man vill ta med egen symaskin.

OBS! I kursen kommer vi endast arbeta med mjuka material och textila tekniker, ej hård material. Du är välkommen att ta med även hårda material, men behöver då ta med egen utrustning och egna verktyg.

Lärare

Johanna Törnqvist

Johanna Törnqvist är utbildad i mode och textil på Studio Berçot i Paris och har lång erfarenhet av att undervisa, hålla kurser och workshops för både barn och vuxna. www.johannatornqvist.com

Ansökan

Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.