Redesign – kläder

v. 27, 29 juni – 3 juli, kl. 9-15, måndag-fredag

Ansökan öppnar 3 februari 2020

Tråkiga kläder får nytt utseende eller funktion. Under kursen övar vi på att se nya möjligheter och att våga. Vi experimenterar, förnyar och förändrar plagg, var och en utifrån sin nivå. 

Kursens mål

Glädje, kreativitet och att utmana sig själv i återbruk av kläder.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du få inspiration av olika teman. Jag som ledare kommer med tips, idéer och positivt tänkande. Vi syr om, fixar till och lagar second hand kläder.

Förkunskaper

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare på återbruk av kläder och dig som är erfaren. Det är bra om du är lite kompis med symaskinen.

Kostnad:

400 kr för material och fika

Kursplats

ReTuna, världens första återbruksgalleria. Folkestaleden 7, Eskilstuna

Övrigt

På ReTuna finns en personalmatsal som vi har tillgång till. Där finns mikrovågsugnar och kylskåp. I gallerian finns också ett café som serverar lunch.

Har du eget material du är sugen på att använda får du gärna ta med, men det är helt frivilligt.

Även symaskin och olika redskap finns på plats. Har du en favoritsax eller jobbar helst med din egen symaskin, så får du gärna ta med.

Lärare 

Emma Bly

Ansökan

Ansökan öppnar 3 februari 2020. Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.