Zine – Egenproducerad tidning i konstnärligt format

v. 27, 29 juni-3 juli kl. 9-15, måndag till fredag 

Ansökan öppnar 3 februari 2020

Under en veckas tid kommer deltagarna att med enkla medel få göra ett Zine, d.v.s. en egenproducerad tidning med valfritt innehåll. Det kan vara exempelvis ett seriealbum, en samling teckningar, fotografier eller kanske dikter. Innehållet skapas kvickt och spontant. Enkelt och prestigelöst. Fokus ligger på helheten och sammanställningen till tidningsformen som sedan trycks i vanlig kopiator/skrivare.  

Kursens mål

Att sammanställa ett bildmaterial till en helhet i form av en egenproducerad tidning. Till detta hör också att bekanta sig med de tekniska aspekterna av att kopiera och skriva ut för att lära känna Zine-formatet.

Kursinnehåll

  • Skapa/samla bildmaterial (ca 2 arbetsdagar)
  • Lägga upp disposition (kan göras utan plan, spontant)
  • Kopiera, trycka, häfta och numrera egna Zines (ca 2 arbetsdagar)

Övrigt

Deltagarna måste inte ta med sig någonting. Men med eget material kan de utöka skaparmöjligheterna. Att ha med lite eget förberett (bild)material gör att mer fokus kan läggas på Zine-produktionen. Detta kan exempelvis vara en samling mobilbilder, collage-bitar, dikter m.m. Alternativt en idé på vad man kan tänkas vilja producera. Men inga förkunskaper krävs! En introduktion till Zine-begreppet och Zine-kulturen kommer hållas vid kursstart. Det går utmärkt att börja från scratch.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kostnad

900 kr

I avgiften ingår papper, kopiering, lim, pennor samt för- och eftermiddagsfika

Kursplats

Eskilstuna folkhögskola, Gösta Wasastiernas gränd 4, Eskilstuna

Lärare

Samuel Klauninger

Ansökan

Ansökan öppnar 3 februari. Först till kvarn, ansök senast 30 april.

Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.

Digital 3D-grafikOm du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.