Starta din egen podcast

v. 26, 28 juni – 2 juli 2021, måndag – fredag

Funderar du på att starta en podcast? Den här veckan ägnar vi åt att komma igång och att sätta formatet för din egen podcast.

Podcasten är ett fantastiskt format om du har en värdefråga du driver eller om du är riktigt kunnig inom ett fält och vill dela med dig av din kunskap. Inget annat format är så generöst med tidsutrymme och dessutom är podcasten enkel att lära sig att arbeta i. Att driva sin egen podcast är en njutning. Det är fullt möjligt att göra allting själv och driva den utan större ekonomiska insatser och den kan bli hur stor som helst.

Kursledare är Kerstin Önnebo. 2014 startade hon ”Skrivarpodden – för dig med författardrömmar”, sedan dess har hon även gjort podcast på uppdrag för Bokmässan i Göteborg ”Bokmässepodden”, KumBro ”Hållbara städer”, Klara Besked ”Bebis och Business” och om omställningen ”10min med Bronner och Bronner”.

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi att ta reda på vilket format som passar din podcast. Vi kommer att ta fram ett arbetssätt som passar dig och din
ambitionsnivå och vi kommer att testa olika delar av podcastandet. Vi kom- mer att planera innehåll, spela in och klippa. Dessutom går vi genom hur man lägger ut och sprider.

Kursens mål

Sätt ett format på podcasten som passar din mål, ambitionsnivå och innehåll

Testat inspelning

Testat klippning

Gjort trailer

Fått feedback på del av avsnitt

Gjort handlingsplan framåt

Förkunskaper

Allmän datorvana

Kursplats/Lokaler

Eskilstuna folkhögskola, Portgatan 2 Eskilstuna

Kostnad

200 kr för fika för- och eftermiddag

Övriga deltagarkostnader

Ta med egen dator med klippprogram installerat exempelvis gratisprogram- men: Mac: Garageband, PC: Audacity

Ta även med hörlurar som går att använda till din dator.

Lärare

Kerstin Önnebo

Ansökan

Först till kvarn gäller, ansök senast 30 april.

Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition, tfn: 016-105280 eller via e-post till etfhsk@regionsormland.se Anmälan till kursen är bindande efter att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat läkarintyg.

Obs! Vi vill be dig som söker att inte kontakta oss med frågor som rör covid-19 och rådande situation. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer om så krävs att göra anpassningar i kurser för att de ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Med det sagt kan kurser även komma att ställas in om läget skulle förvärras.

Men, vi vet inte ännu hur sommaren kommer att se ut och därför ber vi dig att avvakta med frågor och lita på att vi förser dig med information när vi har något nytt att delge. 

Om en kurs ställs in får alla som betalat in kursavgiften självklart tillbaka sina pengar